Sofari grise

Jeg har gennem den sidste tid lavet en række fotos og film til Sofari.dk som er et åbenthus arrangement sidste søndag i maj hos en række økologiske svineproducenter rundt omkring i Danmark. Det har været en rigtig spændende opgave og fornøjeligt at se hvordan de små grise render og leger ud på markerne og den entusiasme som jeg mødte hos som de økologiske landmænd jeg besøgte. Det er muligt at komme ud og se nogle af de økologiske gårde i Sofari projektet søndag den 29.maj 2016. Se hvilke på Sofari.dk

Fodboldsommer

Så er skolen slut og børnens sommerferie er startet. Rigtig mange fodbold drenge og piger bruger en uge af deres ferie på fodboldskole. 

Jeg er i øjeblikket ved at færdiggøre en stor udsmykningsopgave hos DBU Jylland i deres domicil i Tilst ved Aarhus. Vi er igang med trejde og sidste etape, som er ankomst område og kursus lokaler. Her skal bl.a. laves en stor fotocollage, som viser den mangfoldighed som DBU Jylland favner i deres virke. Jeg har derfor netop besøgt en DBU fodboldskole i Bangsbo Freja, Frederikshavn for at lave nogle fotos af glade og koncentrerede fodboldbørn igang med dagens øvelser.

Ole Christiansen Portræt workshop

Jeg har lige været på endags portræt workshop med fotograf Ole Chritiansen, der gennem mere end 30 år har stået for en række kendte fotos af popidoler, skuespillere, politikere, forfattere, cellerberties og helt almindelige danskere. En udbytterig dag med god inspiration til at gå ud og lave nye spændende portrætfotos.

    Ole Christiansen underviser og et af mine portrætter fra dagen af Martin, en anden kursist.

    Ole Christiansen underviser og et af mine portrætter fra dagen af Martin, en anden kursist.

"Min far blev ved med at råbe......"

Den 11 årige Aarhusianske fodboldspiller Thøger A. Rasmussen blev udfordret da han var  fotomodel for mig her forleden, jeg skulle lave fotos til tre forskellige fairplay-plakater som indgår i en større Respekt kampagne som DBU Jylland netop har søsat. Thøger skulle på billedet fremstå som en fodbolddreng der var rigtig ked af sin fars opførsel. Det gik over alt forventning, Thøger havde nemlig fået allergi med røde øjne og stærk klø til følge, som også fremkaldte enkelte tårer. 

DBU Jylland har nu en facebook afstemning, hvor man kan stemme om hvilke plakater der skal ud til den lokale fodboldklub. se mere på dette link: https://www.facebook.com/jyskfodbold/photos

Her ses resultatet med de tre færdige plakater

Her ses resultatet med de tre færdige plakater

Therese Thastum der er en af de andre modeller på fairplay-plakterne, viser her billedet med Thøger. 

Therese Thastum der er en af de andre modeller på fairplay-plakterne, viser her billedet med Thøger. 


Med Hanne Varming på Vendsyssel kunstmuseum

En af vort tids mest anerkendte danske billedhuggere Hanne Varming fyldte sidste år 75. I den andledning har der været en retpospektiv udstilling "Fra skitse til skulptur" med omkring 75 af Hanne Varmings værker. Den første udstilling var sidste forår på Kastrupgårdsamlingen, derefter på Ribe Kunstmuseum i efteråret og nu er udstillingen, der har Hanne´s datter Karen Margrethe Varming som kurator, nået til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, hvor de skønne skulpturer kan ses frem til 30 august.

Jeg har haft det privilegie at følge Hannes arbejde gennem de sidste snart 15 år og har til udstillingen lavet to billedserier der beskriver kunstnerens arbejde. Desuden har jeg lavet alle fotos til udstillingernes 128 siders katalog.

Klik på billedet for at se to andre fotos fra åbningen på Vendsysel Kunstmuseum.

Tour de Swiss

Jeg bliver ved med at vende tilbage til mine fotos fra en fantastisk flot reportagerejse, som jeg var på for et par år siden i det skønne Schweiz. Sammen med journalist Lise Petersen kørte jeg med Bernina Expressen ned gennem Val Poschiavo, fra det høj alpine i ca 2600 m hoh, ned gennem dalen til den italienske grænseby Tirano, i 550 m hoh. Jernbanen er en af Europas højest beligende og er i 2008 kommet på UNESCO´s verdens arv liste. Selve togturen er en fantastisk oplevelse, med den lange røde togstamme som snor sig med de mange sving ned gennem en lige så storslået natur. Der er mange små "trinbrædt" og stationer undervejs, så man kan stå af og på toget og gøre noget af vejen til fods eller på mountainbike via små snoede skovstier. Turen er helt klart i top 10, over steder som jeg gerne vil vise min familie.