Med Hanne Varming på Vendsyssel kunstmuseum

En af vort tids mest anerkendte danske billedhuggere Hanne Varming fyldte sidste år 75. I den andledning har der været en retpospektiv udstilling "Fra skitse til skulptur" med omkring 75 af Hanne Varmings værker. Den første udstilling var sidste forår på Kastrupgårdsamlingen, derefter på Ribe Kunstmuseum i efteråret og nu er udstillingen, der har Hanne´s datter Karen Margrethe Varming som kurator, nået til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, hvor de skønne skulpturer kan ses frem til 30 august.

Jeg har haft det privilegie at følge Hannes arbejde gennem de sidste snart 15 år og har til udstillingen lavet to billedserier der beskriver kunstnerens arbejde. Desuden har jeg lavet alle fotos til udstillingernes 128 siders katalog.

Klik på billedet for at se to andre fotos fra åbningen på Vendsysel Kunstmuseum.